Dags att smaka verkligt rå kakaomassa?
Denna underbart fina kakaomassa, från ekologiska odlingar i Perus Junínregion, blir din bästa vän i chkoladköket. Massan, som består av hela, finmalda kakaobönor, har precis rätt styrka på kakaosmaken i kombination med en väl avvägt syrlighet. Det tog oss ett tag att hitta en riktigt rå kakaomassa - kallmalning av orostade kakaobönor är lika ovanligt som kallpressning av kakaosmör. Men så blir ju smaken så mycket mer unik och kakaon får behålla alla sina fantastiska värmekänsliga fytokemikalier. Men akta dig - du kan få glädjefnatt av för mycket rå kakao!
I KORTHET
Verkligt rå och ekologisk kakaomassa som aldrig värmts över 42°C
Kakaon odlad i Peru i bondeägda kooperativet Pangoa
Mycket rikt på fytokemikalier och näringsämnen
Innehåller höga nivåer av anandamid ("lycksalighetskemikalien")
Innehåll: Rå/raw kakaomassa
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Peru
Näringsinnehåll (per 100 g):
Energi 2440 kJ/583 kcal
Fett 50 g
-varav mättat 30 g
Kolhydrater 10 g
varav sockerarter 0,5 g
Protein 14,9 g
Fiber 21 g
Salt <0,1 g
Raw Kakaopulver
Näringsvärde | Per 100 g |
---|---|
Energivärde | 1263 kJ - 303 kcal |
Fett | 6 g |
varav mättat | 0,9 g |
Kolhydrater | 25 g |
varav sockerarter | 0,2 g |
Protein | 21 g |
Fibrer | 33 g |
Salt | 0,05 g |
Innehåll: 100% ekologiskt kakaopulver (Theobroma cacao)
Ta del av våra bästa erbjudanden och spännande produktnyheter